BESTILL TAKE-AWAY FRA KØL

Unn deg noe ekstra godt – bestill take-away eller kjøtt fra oss på Køl i Fredrikstad. Vi har åpent 16-20 hver dag unntatt mandager. Hele vår takeaway-meny er tilgjengelig her!

Skirt steak – sitter på slagsiden på undersiden av dyret. Den grenser mot kammen, og sitter parallelt med flankesteken. Kjøttet har en fantastisk dyp og rik kjøttsmak. Skirt steak er perfekt på grillen! Marinéres i ca. 4 timer før grilling for å oppnå en god smak og mørhet. Stekes til medium og husk å skjære mot fibrene i tynne skiver for å oppnå perfekt resultat. Pris 390,- per kg.

Slakterbiff – I gamle dager var dette stykningsdelen slakterne tok med seg hjem. Den ble ansett som en skjult skatt, og som den beste og mest velsmakende delen på dyret. På fransk kalles den Boeuf onglet og på engelsk Hanger steak. Den dag i dag er dette et undervurdert kjøttstykke. Den har en deilig og intens kjøttsmak og er et mørt kjøttstykke som kun trenger kort tilberedningstid. Slakterbiffen smaker godt når den grilles på høy varme i 2-3 minutter på hver side og etterstekes på lav varme til kjøttet har en kjernetemperatur på 48 – 50 °C. Siden fibrene i kjøttet er grove og skråstilte ut fra senen, må man skjære med vinkel slik at det skjæres på tvers av fibrene. Pris 360,- per kg.

Tri tip – Møt biffstykket TRI TIP! Det er viktig for oss å utnytte hele dyret, og sammen med slakterbiff og skirt steak er dette et av de kjøttstykkene som er mest undervurdert. Kjært barn har mange navn, Tri Tip er også kjent som Cuvette eller California steak. Den ligger plassert på utsiden av låret ved rundsteken. Stykket kan minne litt om en grovfibret indrefilet med fettkappe på den ene siden, dette kan trimmes vekk om ønskelig. Mørt og deilig kjøtt som kan skjæres som medaljonger, sous vides eller helstekes på grillen. På grillen anbefaler vi å bruke direkte og indirekte varme. Pris 380,- per kg.

Porterhouse – T-bone steak av norsk black angus. Ca 850g per kjøttstykke. Pris 530,- per stykk.

GAVEKORT ER DEN PERFEKTE GAVEN

I tillegg til take-away, kjøtt og grill kit har vi som alltid gavekort for salg. Den diggeste gaven! Kom innom i våre åpningstider så hjelper vi deg.

Bestill en opplevelse hos KØL for din gruppe eller bedrift på epost: [email protected]